Linkovi

Rok za podnošenje izbornih lista u Crnoj Gori ističe u ponoć


Izborne liste za poslanike crnogorskog parlamenta i za odbornike, kao i podnošenje predloga kandidata za predsjednike opština i gradonačelnika Podgorice podnose se do ponoći. Većina političkih partija na izborima 10. septembra, nastupiće u koaliciji.

Poslaničke liste za parlamentarne izbore Republičkoj izbornoj komisiji prvi su predali koalicija Građanska lista i Nova demokratska snaga Forca. Nosilac liste Građanske koalicije koju čine Građanska partija i Zelena stranka je lider GP Krsto Pavićević. Na čelu poslaničke liste Forca sa 27 imena je izvršni direktor “Ulcinj biznis asocijacije” Genci Nimanbegu.

Predsjednik crnogorskog parlamenta i lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić uvjeren je da će vladajuća koalicija i poslije septembarskih izbora zadržati tu poziciju, jer je Crnoj Gori i dalje potrebna jaka Vlada.

Krivokapić je naveo da crnogorska javnost očekuje sigurnu izbornu pobjedu koalicije SDP, Demokratske partije socijalista i Hrvatske građanske inicijative.

Koalicija Liberalne partije i Bošnjačke stranke na predstojećim izborima osvojiće više od deset odsto glasova, a niko neće imati apsolutnu vlast, kazao je danas njen lider Miodrag Živković. On je na konferenciji za novinare rekao da to pokazuje njihova interne anketa, koja je završena juče a sprovedena je u 12 crnogorskih gradova na uzorku od 982 ispitanika.

Srpska lista predala je danas kandidaturu potpredsjednika Srpske narodne stranke Gorana Danilovića za gradonačelnika Podgorice, kao i odborničke liste za glavni grad Crne Gore i opštinu Zeta.

Koalicija Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, kao i savez Socijalističke narodne partije, Narodne stranke i Demokratske srpske stranke planiraju da u predstojećoj izbornoj kampanji završne konvencije održe u Podgorici.

Koalicija Srpska lista namjerava da mitinge održi u svim većim gradovima, a prva veća promocija planirana je u Bijelom Polju 24. avgusta.

Redovni parlamentarni i lokalni izbori u 14 crnogorskih opština održaće se 10.septembra.

XS
SM
MD
LG