Linkovi

Jelena i Ana opet jedna na drugu, Marej zaustavio Federera!


Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković, drugi put za manje od nedelju dana igraće jedan protiv druge, ovog puta u 3. kolu turnira prve katgorije u Montrealu, čiji nagradni fond iznosi 1.340.000 dolara.

Najpre je Janković uspešno prošla drugu prepreku na turniru, Italijanku Frančesku Skjavone6:1 i 6:4, dokazavši da se nalazi u sjajnoj formi, da bi nešto kasnije Ivanović, koja je postavljen za 13. nositeljku na "Rodžers Kupu", posle tri seta savladala Kineskinju Ži Ženg, koja je pre tri dana osvojila turnir u Stokholmu. Bilo je 6:4, 6:7 (5-7) i 6:2 za trenutno 19. teniserku sveta.

Za razliku od njih dve, Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa u Sinsinatiju. Njega je u 2. kolu neočekivano pobedio 52. na ATP rang-listi, Francuz Floren Sera sa 6:4 i 6:4. Đoković je prvi napravio brejk, vodio 4:2 u prvom setu, ali je dozvolio rivalu da mu oduzme tri servisa zaredom i na kraju priredi iznenađenje. Malo veće iznenađenje priredio je Đokovićev dobar drug, Škotlanđanin Endi Marej, koji je u dva seta – 7:5 i 6:4, eliminisao najboljeg tenisera sveta Rožea Federera. To je bio prvi poraz Švajcarca na tvrdim podlogama u Severnoj Americi posle 55 uzastopnih trijumfa. Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 2.450.000 dolara.

XS
SM
MD
LG