Linkovi

Pesma «Bad day» postala hit i ušla na muzičke liste širom sveta


Daniel Pauter je kanadski muzičar koji je nedavno postao poznat i van svoje zemlje. Njegova pesma «Bad day» postala je hit i ušla na muzičke liste širom sveta, a u najpopularnijoj emisiji na američkoj televiziji «Američki idol», ona je korišćena svaki put kada su se publika i žiri opraštali od takmičara koji je upravo eliminisan.

Pesma Danijela Pautera «Bad day» 2005. je zauzela vrh top-lista gotovo čim je objavljena. Medjutim, Pauter kže da je imao druga merila uspeha od prvog mesta na top-listama.

«Svaki put kada napišete pesmu sa kojom ljudi uspostave vezu, to je neverovatno iskustvo. Ona mnogo znači drugim ljudima, a meni mnogo znači da komuniciram sa njima».

Iako Danijelov prvi album nije snimljen u studiju, on je i dalje ponosan na svoj rad.

«Album sam snimio u jednom stanu, sa najboljim prijateljima. Činjenica da tako dobro prolazi mi donosi veliko zadovoljstvo. Mislim da samo treba da nastavim dalje, ovo je ipak moja prva ploča.»

Pevačeva majka je takodje bila talentovan muzičar, i pomogla mu je kada je imao probleme u školi tako što je zajedno sa njim – svirala.

«Umesto da se koncentriše na aritmetiku, ili neki drugi predmet u kome sam ja bio loš, ona se koncentrisala na muziku, što sam obožavao. Svakog dana posle škole, dolazio sam kući i svirao violinu sa majkom, a ona je svirala klavir, i tu sam pronašao puno ljubavi u svom životu.»

Pauter kaže da voli da može da uspostavi kontakt sa publikom, bez obzira na jezik koji govori.

«Ponekad zaboravim koliko sam srećan što mogu ovim da se bavim. Volim što mogu da putujem u strane zemlje, da idem na turneju i sviram pred različitim ljudima. Ali zaista je interesantno što, iako u mnogim mestima možda ne razumeju sve tekstove mojih pesama, postoji jedno istinsko zajedništvo u čitavom svetu – svi se na koncertima ponašaju isto i pevaju sa vama»

Profesija muzičara omogućila je Pauteru da putuje u mnoge strane zemlje.

«Moje omiljene destinacije su... pa, brojne. Volim Francusku. Volim Englesku. I volim Japan. Ali moram da idem i na Tajland, da provedem neko vreme tamo, moram da vidim Hong Kong. Različita mesta koja inače verovatno ne bih imao mogućnosti da vidim, a sada mi je pružena ta prilika.»

Pauter zaključuje da, iznad svega ipak uživa u pisanju muzike.

«To je pravo zadovoljstvo. Ja sam najsrećniji čovek na svetu».


Povezani članci

XS
SM
MD
LG