Linkovi

Jelena Janković preko Serene do prvog finala ove sezone


Plasmanom u finale 600.000 dolara vrednog WTA turnira u Karsonu, u Kaliforniji, srpska teniserka Jelena Janković ostvarila je najveći uspeh ove sezone. Dvadeset-jednogodišnja Beograđanka u polufinalu je bila bolja od Amerikanke Serene Vilijams6:4 i 6:3 za nešto manje od sat i po vremena igre.

Janković je nešto slabije počela meč, dozvolila protivnici da joj oduzme servis (sa nulom) već u trećem gemu, ali je odmah uzvratilam, a zatim i "brejknula" protivnicu u 10. gemu za osvajanje prvog seta. U drugom setu, Janković je napravila brejk u četvrtom gemu, i posle propuštene meč lopte na servis Vilijams pri vo]stvu 5:2, došla do pobede na svoj servis, bez izgubljeng poena (četiri neiznuđene greške Vilijams, koja se primetno slabo kretala i puno grešila velikim delom meča).

U borbi za prvu titulu ove godine, drugu u karijeri, Janković će igrati protiv Ruskinje Elene Dementijeve, koja je u prvom polufinalu pobedila prvu nositeljku, Mariju Šarapovu - 7:5, 6:2. Dementijeva, treća u žrebu i Janković, 16. nositeljka, do sada su se sastale dva puta, a svaka je slavila po jednom: Janković u prvom kolu Austrelijen Opena 2004. – 6:1 i 6:4, a Dementijeva, istim rezultatom, kasnije te godine u četvrtfinalu Nju Hejvena. Meč počinje u 11 sati uveče po srednje evropskom vremenu, a pobednici će pripasti 95.500 dolara i 195 bodova za WTA rang-listu.

XS
SM
MD
LG