Linkovi

SNS: DPS jedini politički protivnik Srpske liste na septembarskim izborima


Demokratska partija socijalista je jedini politički protivnik Srpske liste na septembarskim izborima, saopšteno je danas iz Srpske narodne stranke. Za to vrijeme, Narodna stranka, članica druge opozicione koalicije, saopštila je da ne želi da se svađa, već samo da razobličava opasne ideje koje zastupa Srpska lista

»DPS je jedini politički izvor, utemeljivač, strateg, promoter i izvršilac diskriminacije nad srpskim narodom u Crnoj Gori«, rekao je portparol SNS Dobrilo Dedejić na konferenciji za novinre.

On je rekao da nije pristalica toga da se između stranaka koje su činile referendumski Blok za očuvanje zajedničke države razmjenjuju teške riječi.

»Ne želim reći nijednu ružnu riječ na račun Socijalističke narodne partije, jer težimo istom ili sličnom cilju, ali na dva kolosjeka«, naveo je portparol SNS.

Dedeić je rekao da Srpska lista i dalje ostaje otvorena da sa koalicijom koju bude predvodila SNP potpiše sporazum o tome da nijedna opozicionih stranaka neće ući u postizborni savez sa DPS, aludirajući na sve češće prognoze da će najjača opoziciona stranka SNP nakon izbora ući u koaliciju sa vladajućim DPS-om.

No, član Predsjedništva Narodne stranke Budimir Dubak tvrdi da se njegova stranka ne svađa ni sa kim, već beskompromisno razobličava opasne ideje koje zastupa Srpska lista.

Prema njegovim riječima, teza da su Srbi i Crnogorci različiti narodi i da treba "izmoliti" od premijera Mila Đukanovića da procentualno zastupi Srbe u državnim institucijama, predstavlja još jednu potvrdu da se za pripadnike tog etnosa traži isti status kao za Albance u Makedoniji.

»Ovakva kratkovida politika ugrožava temeljne institucije državotvornog naroda u Crnoj Gori «, kazao je Dubak potencirajući opasnost da bi konstitutivni, srpski narod u Crnoj Gori mogao biti preveden u manjinu.

A Narodna socijalistička stranka, članica Srpske liste, najavila je da će počasni lider te partije Momir Bulatović podržati koaliciju Srpska lista, u predizbornoj kampanji.


XS
SM
MD
LG