Linkovi

Ljajić: Akcioni plan za hapšenje Ratka Mladića daje prve rezultate


Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da posle tri nedelja sprovođenja vladin Akcioni plan za hapšenje Ratka Mladića daje prve rezultate.

Kao prve pozitivne efekte, Ljajić je naveo efikasnu koordinaciju civilnih i vojnih službi bezbednosti koje zajednički rade široke operativne pretrage i istražne radnje koje se izvode vrlo često i ne prođe nedelja da nema jedne ili dve vrlo konkretne akcije, rekao je Ljajić i naglasio da se informacije drže strogo zatvoree jer će se meriti samo krajnji rezultat.

Kao drugi pozitivan efekat Rasim Ljajić je naveo čonjenicu da je Akcioni plan otklonio dileme međunarodne javnosti da li u Srbiji postoji spremnost i politička volja za izručenje Ratka Mladića. Profesor Fakulteta civilne odbrane Zoran Dragišić smatra da saradnja svih službi bezbednosti predstavlja uspeh u sprovođenju Akcionog plana i da će dovesti do hapšenja generala Ratka Mladića.

A profesor na Fakultetu politički nauka Milica Delević Đilas izjavila je da će od sprovođenja Akcionog plana saradnje sa Haškim tribunalom zavisti uspeh takozvanog Paketa plus u kome Srbija traži od Evropske unije finansijsku pomoć za dalje ekonomske reforme i vizne olakšice.


XS
SM
MD
LG