Linkovi

U Podgorici potpisan koalicioni sporazum o formiranju Srpske liste


U Podgorici je danas potpisan koalicioni sporazum o formiranju Srpske liste koja će učestvovati na parlamentarnim izborima 10. septembra. Najznačajnija novina je uključivanje Srpske radikalne stranke I njenog potpredsjednika Tomislava Nikolića u politički život Crne Gore

Sporazum su potpisali predsjednici Srpske narodne stranke Andrija Mandić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić i predsjednik Demokratske stranke jedinstva Zoran Žižić. Potpisnici su i predsjednici Narodne socjalističke stranke, Upravnog odbora Srpskog narodnog vijeća i predstavnik Akademske alternative.

Mandić je rekao da Srpska lista želi da nastavi borbu predaka koji su punih 500 godina sanjali o tome da dođe do ujedinjenja Srbije i Crne Gore i formiranja funkcionalne države koja bi najbolje štitila interese svih njenih građana.

Mandić je, navodeći da je 21. maja razbijena zajednička država Srbija i Crna Gora, istakao da to ne znači da srpski narod u Crnoj Gori treba da posustane, da se iseljava i ide u Srbiju.

Tomislav Nikolić je rekao da je potpisivanje koalicionog sporazuma o formiranju Srpske liste istorijski događaj, bez obzira što je SRS-u teško pao rezultat referenduma i što će njegove negativne posljedice srpski narod trpjeti neko vrijeme u Crnoj Gori.

Uključivanje Srpske radikalne stranke u politički život Crne Gore otežaće dodatno položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, ocijenila je danas Narodna stranka.

“Zamjenik predsjednika SRS-a Tomislav Nikolić aktivirao se punom parom i faktički je svojim angažmanom stavio do znanja da je on stvarni nosilac i neprikosnoveni vođa takozvane srpske liste u Crnoj Gori”, kazao je funkcioner NS-a Budimir Dubak.

On je, na konferenciji za novinare, kritikovao Nikolićeve stavove da je Srbija matična država Srba iz Crne Gore, pa SRS ima obavezu da ih zaštiti.


XS
SM
MD
LG