Linkovi

Danas vam predstavljamo Film «Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby»


Automobilske trke pod okriljem NASCAR-a jedan su od najpopularnijih sportova u srcu Amerike. Ta činjenica očigledno je doprla i do Holivuda, a kao plod toga nastala je nova komedija u kojoj glavnu ulogu umači Vil Ferel.

Riki Bobi verovatno nije među najbistrijim vozačima, ali definitivno dobro zna kako da pobegne od ostalih, dok sa svojim automobilom Wonder Bread tima osvaja prvenstvo za prvenstvom.

Kriza samopouzdanja dovdi karijeru Rikija Bobija u pitanje, ali zahvaljujući odlučnosti, istrajnosti i … jednostavnom neznanju … on uspeava da se vrati za volan.

Ko-scenarista i reditelj filma «Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby» je Adam Mekej, koji je sa Vilom Ferelom započeo saradnju u čuvenoj komičnoj seriji TV skečeva «Saturday Night Live». Njih dvojica su zajedno radila i na komediji iz 2004. pod nazivom «Voditelj: Legenda o Ronu Burgundiju». Obojica ističu da centralni lik u filmu nije zasnovan ni na jednom od pravih vozača NASCAR-a, i da sam film nema nameru da ismeva navijače tog sporta i njihovu ljubav prema brzim automobilima.

«Kada smo počeli razgovore sa NASCAR-om, bili smo vrlo jasni da želimo da prikažemo sport u smislu pravih trka. Želeli smo da to bude što realnije i intenzivnije i da ima najveću moguću dozu autentičnosti. Za nas to nije bio film u kome ćemo da ismevamo ljude koji sede u publici i navijače, već film o likovima autsajderima, kakvi postoje u ovom svetu. Mislim da smo napravili dobar balans u tome da se zabavimo, ali da ne preteramo».


U ulozi vrlo zgodne i atrkativne žene Rikija Bobija pojavljuje se Lezli Bib, dok Bobijevog klupskog kolegu i suvozača Kala igra Džon Si Rajli.

U filmu «Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby» igra i engleski komičar Saša Beron Koen, poznat po svojoj urnebesnoj TV seriji «Da Ali G Show». Tu su još i Ejmi Adams, koja je ove godine bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu «Junebug», Geri Kol, Džejn Linč, Moli Šenon… Pojavljuje se i nekoliko pravih šampiona NASCAR-a među kojima su Dejl Ernhart Džunior i Derel Voltrip.


XS
SM
MD
LG