Linkovi

Crne Gore treba da obezbedi novac za izbornu kampanju iz budžetskih rezervi


Vlada Crne Gore treba da obezbijedi novac za izbornu kampanju iz budžetskih rezervi, smatraju u Centru za monitoring i pojašnjavaju da su referendum i izbori različiti procesi sa drugačijim učesnicima.

Kooridinator CEMI-ja Đuro Stojanović podsjetio je da su prema Zakonu o referendumu subjekti kampanje bili blokovi, dok će na izborima učestvovati partije, grupe građana i koalicije.

»Ukoliko je isplaćen određeni iznos novca referendumskim blokovima, time se podrazumijevalo i da su svi oni koji učestvju na izborima, takođe dobili dio. To se u ovom slučaju ne dešava, jer su se pojavile nove partije, grupacije koje nisu učestvovale na refendumu«, rekao je Stojanović.

Iz Ministarstva finansija je nedavno saopšteno da u crnogorskom budžetu nema novca za predizbornu kampanju, jer su političke stranke predviđenu sumu potrošile za referendum.

Predsjednici Liberalne partije i Bošnjačke stranke, Miodrag Živković i Rafet Husović, potpisali su danas sporazum o zajedničkom nastupu na septembarskim parlamentarnim izborima.

Živković je na konferenciji za novinare kazao da je sporazumom precizirano da BS ima dva zagarantovana mandata, a u slučaju dobrog izbornog rezultata-i više.

Aktelni predsjednik Skupštine Opštine Podgorica, Miomir Mugoša, biće kandididat Demokratske partije socijalista za gradonačelnika Podgorice, odlučilo je Predsjedništvo te stranke.

Predsjedništvo DPS-a zasjedalo je do ranih jutarnjih sati a, osim Mugoše, za gradonačelnike Rožaja i Bijelog Polja, DPS će kandidovati takođe, aktuelne predsjednike Nusreta Kalača i Tarzana Miloševića.

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije na kojoj će biti utvrđene poslaničke i odborničke liste, kao i kandidati za predsjednike opština i gradonačelnika Podgorice biće održana sjutra u Podgorici.


XS
SM
MD
LG