Linkovi

Nakon jučerašnjeg incidenta - situacija u Ulcinju mirna


Nakon jučerašnjih incidenata kada je oko dvije hiljade turista sa Kosova blokiralo šetalište na Maloj plađi u Ulcinju revoltirani privođenjem dvojice njihovih sunarodnika, situacija u tom gradu na jugu Crne Gore je mirna.

Da se situacija nakon jučerašnjih incidenata smirila, potvrdio je gradonačelnik Ulcinja Fuad Nimani koji kaže da je jedan banalan incident poslužio za pogrešne političke interpretacije tog događaja: Turisti su juče od Ulcinjske policije tražili objašnjenje za provođenje dvojice mladića iz Istoka, zbog čega su sa predstavnicima turista razgovarali gradonačelnik Ulcinja, šef lokalne policije i ministar za prava manjinskih naroda. Sve se ubrzo smirilo uprkos burnom protestu dvije hiljade građana sa Kosova.

Međutim, Srpska narodna stranka ocijenila je danas da su jučerašnji, kako navode, dramatični događaji u Ulcinju pokazali pravu sliku Crne Gore nakon referenduma i zatražila da vlast uskrati gostopimstvo vinovnicima incidenta.

SNS tvrdi da su u pitanju bile ‘’mučne scene’’, gdje je policija morala da uzmiče pred masom turista i navodi da su "na hiljade ekstremista preobučenih u turiste jurišali na policiju prizivajući terorističku OVK-a, a da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu uspjeli adekvatno da reaguju".

Demokratska srpska stranka saopštila je danas da strahuje da se najnovija dešavanja u Ulcinju , neće na tome zaustaviti. Oni smatraju da ako se neko usudi da se tako ponaša prema predstavnicima vlasti, onda svi mi koji ne pripadamo tom ešalonu treba I te kako da se zamislimo šta nas sve čeka", navode iz te stranke.

No, načelnik ulcinjske policije Sabro Buzuković tvrdi da se policija ponašala krajnje profesionalno, negirajući navode prosrpskih stranaka i nekih medija.

Situacija u Ulcinju, gradu koji je u jeku turističke sezone obično prepun turista uglavnom sa Kosova, danas je mirna.

XS
SM
MD
LG