Linkovi

Ajman al Zavahri pozvao muslimane na borbu


Al Zavahri je upozorio da Al Kaida neće mirno posmatrati kako Izrael bombarduje Liban i teritorije pod kontrolom palestinskih vlasti. Za to vreme, izraelske snage nastavljaju ofanzivu u Libanu, vazdušnim i artriljerijskim napadima na jugu zemlje.

Zavahri je u izjavi koju je prenela arapska televizijska stanica Al Džazira upozorio da ta grupa neće biti samo posmatrač izraelskog bombardovanja Libana i teritorija pod kontrolom palestinskih vlasti. Zavahri je pozvao muslimane da se bore protiv cionista i krstaša, ne precizirajući, međutim, kako će Al Kaida odgovoriti na napade Izraela.

"Ceo svet je bojno polje ispred nas. Ako nas napadnu bilo gde i mi ćemo njih napasti bilo gde. Ako oni okupljaju vojnike za rat protiv nas, naša nacija će se okupiti za rat protiv njih. Izraelske bombe i projektili, koji su sagoreli mislimansku braću u Gazi i Libanu, nisu čisto izraelski već su ih nabavili i finansirali krstaški savezi zemalja. Zbog toga, svako ko bude deo tog zločina mora da plati cenu. Mi ne možemo da posmatramo bombe koje padaju na našu braću u Gazi i Libanu i da sedimo besposleni", naveo je on.

XS
SM
MD
LG