Linkovi

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković 28. na novoj ATP listi


Najbolji srpski teniser Novak Đoković nakon pobede na otvorenom prvenstva Holandije napredovao je osam pozicija na najnovijoj rang listi najuspešnijih igrača sveta i sada zauzima 28. mesto.

Osvajanjem Otvorenog prvenstva Holandije Đoković je ostvario najbolji rezultat u profesionalnoj karijeri. On je postao šesti teniser koji je ove godine osvojio prvi ATP turnir u karijeri, a pre njega to su uspeli Jarko Nieminen, Endi Marej, Radek Stepanek, Luis Orna, Nikolas Almagro i Daniele Braćiali. Đoković će ovim plasmanom na sledećim ATP turnirima biti svrstavan u kategoriju "privilegovanih", odnosno biće nosilac. On je godinu počeo kao 78 teniser na svetu.

Ubjedljivo prvi na rang listi i dalje je Rože Federer, a sledi ga Rafael Nadal, Nalbandian i Ljubičić. U prvih deset tenisera sveta jedina promena je "zamena mesta" Džejmsa Blejka i Nikolaja Davidenka kao i Endija Rodika i Markosa Bagdatisa. Blejk je posle osvojenog turnira u Indijanapolisu peti, a Rus šesti, kao i zamena mesta, dok je Rodik opet u prvih 10, a Kipranin je 11.

XS
SM
MD
LG