Linkovi

Portorikanka Zuleika Rivera - Mis sveta


Pobednica takmičenja za Mis Univerzuma zove se Zuleika Rivera i na sinoć održanom nadmetanju za Mis, u Los Anđelesu, predstavljala je Portoriko. Prva pratilja je iz Japana, druga iz Švajcarske.

Žiri je odlučio da, među 85 kandidatkinja, mlada Portorikanka - ima najbolje predispozicije da nasledi prošlogodišnju Mis Univerzuma - kanađanku Nataliju Glebovu.

Osamnaestogodišnja Zuleika Rivera bila je inače najmlađa među pet finalistkinja - najlepših devojaka iz Japana, Paragvaja, Švajcarske i Sjedinjenih država.

Pobednici, koja namerava da se bavi glumom, pripao je ček na 250 hiljada dolara i ona će u narednih 365 dana putovati širom sveta i, kao ambasador dobre volje, zastupati brojne humanitarne akcije sponzora ovog popularnog nadmetanja.

Pomoć u organizaciji 55. godišnjeg takmičenja, koje je u TV prenosu videlo oko 600 miliona ljudi iz oko 170 zemalja sveta, bio je američki biznismen Donald Tramp.

U žiriju su bili predstavnik televizijske mreže Telemundo Maria Seleste Araras, američka NFL legenda Emit Smit i pobednica takmičenja 2003. godine - Amelia Vega iz Dominikanske republike.

XS
SM
MD
LG