Linkovi

Džon Bolton: Mislim da svi treba da budemo kreativni


Na programu CNN-a, američkom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama, Džonu Boltonu, je postavljeno pitanje u vezi sa nagoveštajima iz Izraela da bi ta zemlja mogla da prihvati raspoređivanje mirovnih snaga NATO-a duž izraelsko-libanske granice. Ambasador je odgovorio da je to nova ideja, kojoj vredi posvetiti ozbiljnu pažnju.

«Mislim da svi treba da budemo kreativni. Ali pred sobom treba stalno da imamo ideju u okvirima šireg političkog rešenja koje trai državni sekretar Rajs.»

Na programu televizijske mreže NBC, šef osoblja Bele kuće Džoš Bolten je rekao da su snage NATO-a jedna moguća opcija koja bi pomogla de se prekinu borbe, ali je odmah dodao da ne postoji verovatnoća da u to budu uključene i američke snage.

«Državi sekretar Rajs je rekla da uopšte ne smatra da je to verovatno. Ali će ona razgovarati sa našim prijateljima i saveznicima o tome da li bi takve snage mogle da dođu u obzir i kada i kako bi to moglo da se organizuje.»

Kondoliza Rajs kreće na Bliski istok. Državni sekretar planira da se u Jerusalimu savetuje sa izraelskim premijerom Ehudom Olmertom i na Zapadnoj obali, sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom. Potom će u sredu otputovati u Rim, na razgovore o krizi sa evropskim i arapskim zvaničnicima.

XS
SM
MD
LG