Linkovi

Solana: Siguran sam da će ovo biti ne samo dobar već i vrlo uspešan dokument


Evropska unija je izrazila zadovoljstvo Akcionim planom za uspostavljanje pune saradnje Srbije s Haškim tribunalom koji je u Briselu predstavio premijer Srbije Vojislav Koštunica.

Koštunica je, u razgovoru sa novinarima, rekao da je veoma zadovoljan razgovorom sa EU i podrškom koju je Srbija dobila.

Predsedavajući EU, finski ministar spoljnih poslova Erki Tuomioja, izjavio je da Akcioni plan pokazuje jasnu i nedvosmislenu nameru Srbije da ostvari punu saradnju s Haškim tribunalom. Akcioni plan jasno pokazuje rešenost Srbije da ostvari punu saradnju s Hagom, uključujući hapšenje i transfer Ratka Mladića, izjavio je Tuomioja novinarima.

Evropski komesar za proširenje Oli Ren rekao je da je zadovoljan što Akcioni plan Srbije pokazuje nedvosmislenu rešenost Srbije da hapšenjem Mladića i ostalih haških optuženika ostvari punu saradnju s Haškim tribunalom.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je da je danas veoma srećan i da je Akcioni plan Srbije veoma dobar dokument. Siguran da će ovo biti ne samo dobar, već i vrlo uspešan dokument, izjavio je Solana

XS
SM
MD
LG