Linkovi

Danas vam predstavljamo film “You, Me & Dupree”


Stari dobri «ljubavni trougao» dobija jednu sasvim drugačiju dimenziju u novoj komediji, u kojoj glavne uloge tumače Oven Vilson, Met Dilon i Kejt Hadson.

Rendal Dupri uživa u životu. Štaviše, on bez ustezanja prizanje da mu je glavni cilj u životu da bude srećan i da neće dozvoliti da mu stvari kao što su nemanje psla ili mesta za život – stanu na put. Ovaj 30 i nešto godina stari momak slobodnog duha, ushićen je što je kum na venčanju svog najboljeg druga iz detinjstva – Karla. Međutim, njihova veza neće biti jedina koja će se naći na proveri, kada odmah posle medenog meseca, Karl svojoj ženi Moli saopšti da imaju neočekivanog gosta u kući.

Moli ima utisak da se Dupri useljava na malo duži period i činjenica da Dupri voli da spava go uopšte neće doprineti poboljšanju njenog raspoloženja.

Oven Vilson u potpunosti demonstrira svoj dečački šarm u ulozi Duprija, gosta koji ne želi da ode.

«Kao i Dupri, i ja odbijam da budem smoren i ciničan. Trudim se da imam entuzijazma. Dobro, Dupri ide malo dalje od mene u tome, ali mislim da je to dobra stvar»

Vilson kaže da zaplet filma prikazuje neka njegova lična iskustva sa braćom Lukom i Endrjuom, ali i stvari poznate mnogim, možda čak i svim mladim ljudima, koji su tek počeli da žive sami.

«Verovatno je bilo perioda u mom životu kada sam bio kao Dupri. Znam da moj stariji brat kaže da smo mu Luk i ja uništili prvi brak zato što smo stalno boravili u njegovoj kući. Imali smo postavljene merdevine kako bi mogli da se popnemo kroz prozor na drugom spratu. Jednom je Endrju zaključao ulazna vrata, a meni je bila potrebna neka odeća, tako da sam propao kroz tavanicu, što je na kraju dospelo u ovaj film. Da zaključim, imao sam slično iskustvo, ali sam isto tako bio i u obrnutoj ulozi. Vudi Harelson je jedno vreme živeo sa mnom i ja bih rekao 'Idem na sastanak, Vudi. Vidimo se kasnije'. A on bi odgovorio: 'Čekaj, jel ideš svojim kolima. Šta ću ja da radim?' Čini se da je tada Vudi bio malo kao Dupri»

Met Dilon tumači ulogu Duprijevog najboljeg prijatelja i novopečenog mladoženje Karla, dok njegovu ženu Moli, igra Kejt Hadson, koja tvrdi da je - koliko god njen lik izgledao strpljivo - ona u stvarnom životu možda čak i strpljivija. Zahvaljujući braku sa pevačem benda «Black Crowes» Krisom Robinsonom, čije kolege su često i uglavnom bez najave odsedali kod njih, Kejt Hadson je dobro upoznata sa fenomenom «Dupri».

«Na neki način, čak sam uživala u tome. Volim da je živo u kući, volim uvrnute likove. Moja najbolja prijateljica živela je kod nas skoro godinu dana. Šta možete da uradite?»

U filmu «TI, JA I DUPRI» pojavljuje se i Majkl Daglas, kao mladin otac, i ujedno mladoženjin šef. Epizodu ima i Duprijev uzor, biciklista Lens Armstrong, a film su zajedno režirali braća Džo i Entoni Ruso.

XS
SM
MD
LG