Linkovi

Izrael nastavlja ofanzivu, Hezbolah raketirao Haifu poginulo devet osoba


Najmanje devet osoba poginulo je i na desetine ih je ranjeno u napadu na izraelski lučki grad Haifu koji je izveden sa libanske teritorije. Prema navodima policije, u napadu je pogodjena glavna gradska ulica i željeznička stanica, a strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude i veći. Oružano krilo Hezbolaha preuzelo je odgovornost za napad čiji je cilj, rečeno je bila rafinerija nafte u Haifi. To je prvi put da je Hezbolah preuzeo odgovornost za napad na treći po veličini grad u Izraelu. Predstavnici radikalnog pokreta sa sedištem u Bejrutu najavili su nove raketne napade na Haifu.

Hezbolah je kategorički demantovao da je vodja tog pokreta šeik Hasan Nasrala povredjen u vazdušnom napadu koji je jutros izvela izraelska vojska na Bejrut. On se nalazi na bezbednom mestu. Sve su to dezinformacije, rekao je anonimni bliski saradnik vodje Hezbolaha izveštaču katarske televizije Al-Džazira u libanskoj prestonici. Libanska državna informativna agencija ANI, javila je, pozivajući se na policijske izvore da je izraelska avijacija do temelja uništila devetospratnu zgradu u kojoj se nalazi glavni štab Hezbolaha.

Izraelska privatna televizija javila je ranije jutros da je Nasrala povredjen u vazdušnom napadu izraelskih aviona na Bejrut.

Izrael je nastavio bombardoanja na glavno sedište Hezbolaha u južnom delu Bejruta nakon što je dan ranije pojačao ofanzivu na Liban, uprkos apelima medjunarodne zajednice na suzdržanost kako bi se izbegla eskalacija nasilja u regionu.

XS
SM
MD
LG