Linkovi

Kobi Brajant otkazao učešće na Svetskom prvenstvu u Japanu


Pet dana pred početak priprema za Svetsko Prvenstvo, koje se od 19. avgusta do 3. septembra igra u Japanu, selekcija Sjedinjenih Američkih Država pretrpela je možda najteži udarac.

Kobi Brajant, sa impresivnih 35,4 poena po meču najbolji strelac NBA lige u protekloj sezoni, podvrgnut je manjoj operaciji desnog kolena i neće biti na raspolaganju stručnog štaba, na čelu sa Majkom Križevskim, jer će mu za potpuni oporavak biti neophodno između osam i 12 nedelja. Organizacija USA Basketball, koja vodi brigu o svim muškim i ženskim američkim selekcijama, saopštila je da će Brajant ipak prisutvovati delu priprema u Las Vegasu (19-25. jul), kao i da će putovati sa timom u Kinu i Južnu Koreju, i biti na završnom turniru u Japanu.

"Verujemo da će se Kobi brzo oporaviti i drago nam je da je izrazio želju da što je moguće više bude uključen u tim tokom priprema i takmičenja", rekao je izvršni direktor USA Basketball-a, Džeri Kolanđelo. "Njegovo prisustvo poboljšaće atmosferu u ekipi i doneti važnu lidersku ulogu van parketa", dodao je Kolanđelo.

Brajantov otkaz je četvrti ove nedelje za američku selekciju, koja pokušava da popravi utisak koji je ostavila na poslednja dva velika takmičenja. Prethodno, otkazali su Džej Džej Redik, zbog povrede leđa, Pol Pirs, koji će u avgustu imati lakšu operaciju lakta, i Lamar Odom, iz porodičnih razloga (nedavno mu je preminuo sin star šest i po meseci).

USA Basketball je spisku pozvanih u trening kamp nedavno dodao plejmejkera Čikago Bulsa, Kirka Hajnrika, i najboljeg srednjoškolca protekle sezone, Grega Odena, koga su mnogi videli kao prvog pika na nedavnom NBA draftu, da nije promenjen kolektivni ugovor i zabranjeno biranje igrača mlađih od 19 godina.

XS
SM
MD
LG