Linkovi

Danas vam predstavljamo film «Dama u vodi»


Film je zasnovan na originalnoj priči za laku-noć, ali pošto je tu priču napisao tvorac filmova kao što su «Šesto čulo» ili «Znaci», možemo računati na to da posle nje nećemo baš mirno spavati. Film nie preporučen za gledanje deci mladjoj od 13 godina, ali autor misli da je on prikladan i za mladju publiku.

Reditelj i scenarista M Najt Šjamalan kaže da je film prvobitno bio namenjen deci starijoj od osam godina.

«Pomislio sam – oni ne moraju da gledaju samo smešne, naivne filmove. Ovaj film će moći da ih zabavi, ali će ona ujedno u njemu naći neko značenje».

Reditelj i scenarista, Šjamalan je stvorio «damu u vodi» na osnovu priče za laku noć koju je smislio za svoju decu. Glavni junak je čovek koji pronalazi mladu ženu u bazenu svoje zgrade, i uvidja da je ona zapravo lik iz bajke koja pokušava da se vrati u svoj svet.

«Damu u vodi» glumi Brajs Dalas Hauard, Pol Djamati pokušava da joj pomogne da se vrati kući, dok misteriozna stvorenja nastoje da ga spreče u tome.

«Ako vaš deca igraju video igrice, ako gledaju Harija Potera, a mislim da je Hari Poter odlično merilo, onda za njih naš film neće biti previše strašan zato što Hari Poter, a posebno najnoviji nastavak, imaju neke prilično zastrašujuće scene, tako da bih rekla da je naš film u redu za decu od osam, devet godina» kaže Brajs Hauard.

M Najt Šjamalan veruje da će deca osetiti istu sponu sa filmom kakvu je on nekada osećao prema filmova iz svog detinjstva.

«Sećam se kada sam gledao «ET-a», bio je to prvi put da sam osetio emocije u bioskopskoj dvorani i bio sam šokiran. Uplašila me je jačina osećanja. Plakalo mi se i mislio sam «ne, ne plači, ne bi trebalo da plačeš, zašto mi se onda plače?», bio je to moćan trenutak, i mislim da će mnogi klinci po prvi put osetiti tako stvarne emocije ako dodju i vide ovaj film» poručuje Šjamalan.


XS
SM
MD
LG