Linkovi

Pregled pisanja američke štampe


Dnevnik Njujork Tajms piše da je administracija predsednika Buša napravila veliki zaokret i da se odlučila da na zatvorenike, koji su uhvaćeni tokom rata protiv terorizma, primenjuje pravila iz Ženevskih konvencija. Predsednik Buš je još prošle sedmice izjavio kako će «poštovati» odluku Ustavnog suda, kojom se zabranjuje planirana primena vojnih sudova za, takozvane, «nerpiateljske borce».

Senat države Kolorado usvojio je, do sada, najoštrije imigracione propise od svih 50 američkih saveznih država. Kako piše Denver Post, sinoćnjim kompromisom okončana je petodnevna, povremeno vrlo oštra, rasprava u kojoj je glavna tema bilo ograničavanje prava ilegalnih imigranata. Prema novo usvojenom zakonskom aktu oko milion stanovnika Kolorada moraće da pruži dokaze o svom legalnom statusu, ako žele da nastave da uživaju beneficije koje im obezbeđuje ta savezna država.

Kalifornijski Oukland Tribjun objavljuje fotografiju mladog Kanađanina Kajla Mek Donalda, kako u rukama drži veliku crvenu spajalicu. Mek Donald je postao svetski poznat kao veoma uspešan Internet trgovac koji je u roku od samo godinu dana uspeo da, celom serijom trampi, zameni najobičniju spajalicu za – verovali ili ne – kuću! Njegova nova kuća ima oko 100 kvadratnih metara, a nalazi se u mestu Kipling, u Saskačevanu.

XS
SM
MD
LG