Linkovi

Danas vam predstavljamo film «Pirati sa Kariba: Tajna škrinje»


Pripremite veliku kesu sa kokicama. Džoni Dep se vraća kao fenomenalni kapetan Džek Sperou, u nastavku velikog hita iz 2003, koji je nastao zahvaljujući jednoj vožnji u zabavnom parku Diznilend.

Mnoštvo gusarskih duhova, protiv kojih se kapetan Džek borio u prvom filmu Prokletstvo Crnog bisera», bili su dečija igra u poređenju sa izazovom koji ga očekuje u nastavku.

Dejvi Džons, vladar podvodnog podzemlja, koji poseduje natprirodne moći, polaže pravo na Džekovu dušu i zahteva da simpatični kapetan Sperou provede večnost veslajući po morima, na fantomskom gusarskom brodu. Kapetan Džek je podjednako odlučan u nameri da isproba sve moguće trikove i izvuče sve kečeve iz svog karnera, samo da bi ostao u svetu živih.

Džoni Dep još jednom ima pozlaćene zube i pletenice u kosi, u ulozi verovatno najupadljivijeg gusara, koji je ikada harao morima. Bar kada je reč o onima na velikom bioskopskom platnu.

«Na neki način volim sve u vezi sa njim, on je jednostavno zabavan lik. Sigurno nisam bio spreman da se oprostim od kapetana Džeka posle prvih 'Pirata'. Smatrao sam da je moglo još mnogo toga da se uradi, da se još dosta zabavimo i isprobamo neke stvari … čisto da vidimo šta sve može da prođe. Do sad sam baš imao sreće».

Gor Verbinski režirao je prvi film, a zadužen je i za dva nastavka, s obzirom da je treći film već u produkciji i trebalo bi da se pojavi u bioskopima sledeće godine. «Tajna škrinje» tako ispada središnje poglavlje trilogije, što ga čini najvećim izazovom, smatra Verbinski.

«Mislim da uvek postoji problem. Kao što imate problem sa drugim činovima, tako postoji problem sa drugim filmom u okviru trilogije. Ponekad imate osećaj da su oni usputna stanica na putu do nečega, a mi smo želeli da film bude zaista zabavan. Izazov je bio izvitoperiti akciju. Mene ne zanimaju jurnjave kolima ili helikopteri, ne zanimaju me mačevanje i topovi. Tako da ako imam scenu mačevanja, želim da se ona dešava na velikom točku, koji se okreće, a ako imam zatvorenike u kavezu, koji treba da pobegnu, ja ne želim da ih pustim da izađu iz tog kaveza, već da ga odnesu sa sobom. Izazov je bio da akciju učinimo apsurdnom i pre svega zabavnom».

Na desetak metara visokom točku koji se kotrlja nizbrdo, sa jednim od mnogih negativaca, bori se jedan od glavnih junaka Vil Tarner, koga još jednom igra Orlando Blum. Novajlija u glumačkoj postavi je veteran iz Engleske Bil Naji, u ulozi Dejvija Džonsa, mada će ga ljubitelji filma teško prepoznati, jer je kompjuterskom animacijom njegova pojava na ekranu izmenjena i umesto ruke ima šapu jastoga, dok mu lice prekrivaju pipci koji se vrpolje.

U filmu «PIRATI SA KARIBA: TAJNA ŠKRINJE» igra i Kira Najtli, koja reprizira ulogu Elizabet Svon, verenice Vila Tarnera. Stelan Skarsgard je jednog od davno umrlih prijatelja kapetana Džeka, koji se vraća iz podzemnog sveta, a film se završava najavom nekih zanimljivosti koje slede u trećem delu, kao što je povratak Džefrija Raša u ulozi gusara Barbose. Producent sva tri filma je čuveni Džeri Brukhajmer.


XS
SM
MD
LG