Linkovi

Zimonjić nije uspeo, titula za Morezmo


Najbolji dubl teniser Srbije Nenad Zimonjić ni u drugom pokušaju nije uspeo da trijumfuje u finalnom meču muških parova na Vimbldonu. Šesti nosioci, Zimonjić i Francuz Fabris Santoro poraženi su u duelu sa blizancima Bobom i Majkom Brajanom – 3:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:4 i 6:2.

Amerikanci su tokom celog meča, koji trajao nešto manje od dva sata (116 minuta) bili bolji i dozvolili srpsko-francuskoj kombinaciji samo jednu priliku za brejk, koju su Zimonjić i Santoro uz dosta sreće i realizovali za osvajanje drugog seta. U nastvaku su presudne bile neiznuđene greške. Braća Brajan imali su ukupno dve za ceo meč, obe u prvom setu, dok su Zimonjić i Santoro 15 od ukupni 21 napravili u trećem i četvrtom setu. Zimonjić tako i dalje ostaje bez Gren Slem titule u dublu, dok su braća Brajan osvojili i poslednji trofej koji im nedostaje da upotpune dubl Gren Slem. Inače, ovo im je bio sedmi uzastopni nastup u finalu turnira velike četvorke, i treća pobeda, uz četiri poraza.

Zvanično najbolja teniserka sveta, Francuskinja Ameli Moresmo, prvi put u karijeri osvojila je Otvoreno prvenstvo Engleske u Vimbldonu pošto je u finalnom meču savladala Belgijanku Žastin Enan-Arden rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 6:4.

Dvadesetsedmogodišnjoj Francuskinji to je druga Gren Slem titula u karijeri. Prvu je osvojila takođe ove godine, trijumfom na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu. Tada je u finalu takođe igrala protiv Enan-Arden, ali je Belgijanka zbog bolesti predala meč posle prvog seta.

Žastin Enan-Arden je imala priliku da kompletira Gren Slem titule, pošto je do sada u karijeri tri puta pobeđivala na Otvorenom prvenstvu Francuske (2003, 2005. i 2006), Otvoreno prvenstvo SAD osvojila je 2003, a Otvoreno prvenstvo Australije 2004. godine.

Treći Gren Slem turnir sezone završava se sutra, kada se igraju finala u konkurenciji muškog singla i ženskog dubla. Naravno, mnogo veću pažnju privući će duel Rožea Federera i Rafaela Nadala.

XS
SM
MD
LG