Linkovi

Uspešan dan za Nenada Zimonjića na Vimbldonu


Nenad Zimonjić imao je vrlo uspešan dan na Vimbldonu. Najbolju dubl igrač Srbije najpre se plasirao u polufinale u konkurenciji muških, a onda i u četvrtfinale mešovitih parova.

Šesti nosioci, Zimonjić i Santoro, eliminisali su druge u žrebu i trenutno vodeći dubl sveta, Šveđanina Jonasa Bjorkmana i Belorusa Maksa Mirnjija u tri seta – 6:4, 6:4 i 6:4 za sat i 41 minut, a posle kraće pauze za 29-godišnjeg Beograđanina, on i Slovenka Katarina Srebotnik su na istom terenu - broj 13, bili bolji od desetih nosilaca Čeha Martina Dama i Kvete Peške. Sedmi nosioci i zvanični šampioni Rolan Garosa pobedili su u tri seta - 7:6 (12-0), 6:7 (3-7) i 6:4 posle dva sata i 13 minuta igre. Martin Dam očekuje Zimonjića i u polufinalu muških parova, ovog puta zajedno sa Indijcem Leanderom Paesom, koji je Zimonjiću bio partner cele prošle godine. Što se tiče mešovitih parova, Zimonjić i Srebotnik idu na treće nosioce, Vejna i Karu Blek iz Zimbabvea.

A u finalu ženskog singla na Vimbldonu sastaće se trenutno najbolja teniserka sveta, Francuskinja Ameli Morezmo i treća na svetskog rang-listi Belgijanka Žastin Enan Arden. Morezmo je u tri seta – 6:3, 3:6 i 6:2 pobedila šampionku iz 2004, Ruskinju Mariju Šarapovu, dok je Enan-Arden još jednom, kao i u polufinalu Rolan Garosa pre nešto više od mesec dana, bila bolja od sunarodnice i drugog nosioca, Kim Klajsters – 6:4, 7:6 (7-4). Finalni meč biće repriza finala prvog Gren Slem turnira sezone, kada je Enan Arden predala meč Morezmo pri rezultatu 6:2 i 2:0 za Francuskinju, koja je tako stigla do prve velike titule u karijeri. Morezmo znači ima priliku da osvoji drugu Gren Slem titulu u karijeri, dok Enan-Arden, već ima pet, a ukoliko trijumfuje u subotu, onda će upotpuniti kolekciju trofeja sa sva četiri najveća turnira.

Pre subotnjeg ženskog finala, sutra je na programu muško polufinale u kome se sastaju: Rože Federer – Jonas Bjorkman i Markos Bagdatis – Rafael Nadal. U najgorem položaju je 20-godišnji Španac, dvostruki šampion Rolan Garosa, koji je morao na teren i danas, pošto juče nije stigao na red. Ipak, bio je prilično efikasan protiv Finca Jarka Nieminena, 6:3, 6:4 i 6:4 za dva sata i 15 minuta.

XS
SM
MD
LG