Linkovi

Ivanović i Janković u drugom kolu Vimbldona, Tipsarević ispao


Dve najbolje srpske teniserke plasirale su se u drugo kolo Vimbldona, dok je Janko Tipsarević pružio veliki otpor trećem nosiocu i prošlogodišnjem finalisti, Amerikancu Endiju Rodiku. Ana Ivanović, koja je postavljena za 19. nositeljku, namučila se protiv Švajcarkinje Emanuele Galjardi – 7:5 i 7:6 (7-4), dok je Jelena Janković, 26. u žrebu, imala lakši posao protiv Španjolke Lurdes Dominges-Lino – 6:3 i 6:4. U nastavku takmičenja, Ivanovićeva igra protiv Britanke Sare Borvel, koja je trenutno 249. na WTA rang-listi, dok Jankovićevu očekuje 88. na svetu, Amerikanka Vanija King.

Janko Tipsarević odigrao je sjajan meč protiv velikog favorita Endija Rodika, dobio prvi set u taj brejku, propustio čak devet brejk lopti, i posle poraza u taj-brejku trećeg seta, potpuno pao u četvrtom. Tipsarević je u velikom delu meča potpuno kontrolisao ritam i vodio igru, ali je na kraju, Amerikanac očekivano trijumfovao – 6:7 (5-7), 6:4, 7:6 (8-6) i 6:2, i prošao u drugo kolo. Novak Đoković počeo je svoj meč drugog kola protiv 11. nosioca, Španca Tomija Robreda, ali je on zbog mraka prekinut posle prvog seta, koji je Đoković dobio u taj brejku – 7:5.

U muškoj konkurenciji danas su eliminisana dvojica nosilaca: deveti - Rus Nikolaj Davidenko i 17. - Amerikanac Robi Đinepri. Favoriti, Rože Federer, David Nalbandijan i Lejton Hjuit nisu imali problema na putu do trećeg kola, pogotovo Švajcarac, koji je veteranu Timu Henmanu prepustio samo šest gemova. Džejms Blejk je igrao četiri seta, a najviše se namučio peti nosilac Hrvat Ivan Ljubičić, koji je u meču 1. kola pobedio Španca Felisijana Lopesa, tek posle pet setova i to 11:9 u odlučujućem.

Kod teniserki, na startu nije bilo velikih iznenađenja, a favoritkinje su se prosto utrkivale koja će biti ubedljivija. Šampionka iz 2004. Marija Šarapova izgubila je dva gema, branilac titule Venus Vilijams - jedan, a prva na WTA rang-listi Ameli Morezmo – nijedan, na putu do drugog kola. Najlakše je ipak bilo Belgijanki Kim Klajsters, kojoj je Ukrajinka Viktorija Kutuzova predala meč druge runde - bez borbe.

XS
SM
MD
LG