Linkovi

Srpski zvaničnici u pokušaju da objasne stavove Beograda o budućnosti Kosova


Srpski zvaničnici započinju seriju diplomatskih razgovora u regionu i u najvažnijim državama međunarodne zajednice u pokušaju da objasne stavove Beograda o budućnosti Kosova.

Premijer Vojislav Koštunica predočiće u ponedeljak svom britanskom kolegi Toniju Bleru da je princip suvereniteta i teritorijalnog integriteta osnovni princip za rešenje statusa Kosova i da je u skladu sa starim evroskim rešenjima autonomije.

Pred seriju diplomatskih pregovora o Kosovu, potpredsednik partije G17 Plus Mlađan Dinkić ocenio je da Srbija mora da vodi realnu politiku i zapitao se da li neko u Srbiji ozbiljno misli da je moguće reintegrisati dva miliona Albanaca u pravni sistem Srbije i da li to neko uopšte ozbiljno želi. Treba započeti fazni pristup rešavanju problema, što podrazumeva sklapanje sporazuma sa Albancima koji će omogućiti bolji život Srbima, rekao je Dinkić, koji je i najavio da će narednoj sednici Vlade prisustvovati predstavnici svih bezbednosnih struktura u zemlji, u okviru priprema za predstavljanje akcionog plana Srbije za saradnju s Haškim tribunalom koji je predviđen za polovinu jula u Briselu. Na lociranju haškog begunca Ratka Mladića treba zajednički da rade vojne, policijske i druge bezbednosne strukture, rekao je Dinkić.

XS
SM
MD
LG