Linkovi

Bulatović smatra da je u Crnoj Gori moguće napraviti iskorak ka promeni vlasti


Danas se, nakon duge postreferendumske tišine, oglasila crnogorska opozicija. Predsjednik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović rekao je da je za predstojeće parlamentarne izbore poželjna antirežimska koalicija najšireg tipa i pozvao ostale opozicione stranke da se ujedine.

Bulatović smatra da je u Crnoj Gori moguće napraviti iskorak ka promjeni vlasti, iako je izglasavanje nezavisnosti Đukanovićevoj Demokratskoj partiji socijalista omogućilo perspektivu efikasnije političke borbe na predstojeim izborima.

On je kazao da se stav SNP-a prema vlastima nije promijenio i da ostaje antirežimska stranka. Bulatović je rekao da činjenica da je Crna Gora postala nezavisna ne znači da za SNP zalaganje za zajednicu sa Srbijom postaje “mrtvo slovo na papiru”, navodeći da je sve promjenljivo.

Odgovarajući na pitanje da li će, nakon što je to uradila i Srbija, priznati referendumski rezultat, on je rekao da to sada više nije važno.

“Kada bismo pitanje priznavanja referenduma ili održavanja novog u neko skoro vrijeme stavili u prvi plan, išli bismo na ruku režimu i njihovim tezama o unutrašnjem neprijatelju u Crnoj Gori”, zaključio je Bulatović.

No, Srpska narodna stranka ponovila je danas da se zalaže za formiranje takozvane Srpske liste za predstojeće izbore u Crnoj Gori i pozvala opozicione kolege da im se pridruže.

Reagujući na poziv na ujedinjenje predsjednika Socijalističke narodne partije Predraga Bulatovića i stvaranje antirežimske koalicije najšireg tipa, šef informativne službe SNS-a Jovan Vučurović rekao je da ga čudi ponašanje pojedinih predstavnika opozicije.

“I dalje insistiraju na promašenim projektima i usputnim fantaziranjima. SNS je bila jasna kada je predložila da se srpske stranke objedine pod zajedničkom listom, jer su građani koji su na referendumu glasali za opstanak zajedničke države Srbi”, kazao je Vučurović.

Za to vrijeme, Narodna stranka pozdravila je inicijativu predsjednika SNP-a Predraga Bulatovića za stvaranje antirežimske koalicije najšireg tipa za predstojeće izbore. "To je najbolji model za postizanje dobrog izbornog rezultata’’, rekao je predsjednik NS-a Predrag Popović.

Nevladina organizacija ''Grupa za promjene'' postaće politička partija na osnivačkoj skupštini stranke, koja će biti održana 15. jula. Izvršni direktor GZP Nebojša Medojević rekao je da će se ta partija zvati Pokret za promjene i najavio da će učestvovati na jesenjim parlamentarnim i lokalnim izborima.


XS
SM
MD
LG