Linkovi

Drugi čovek Al Kaide Ajman al Zavahri obećao da će osvetiti smrt Abu Musaba al-Zarkavija


"Izražavamo saučešće muslimanskoj naciji zbog smrti jednog od njenih najvećih vojnika", rekao je Al Zavahri, na video snimku koji je emitovala katarska televizija Al Džazira, i dodao da je Al Zarkavi bio "vojnik, heroj, imam i princ mučenika".

Na snimku se vidi Al Zavahri obučen u belo, sa crnim turbanom i fotografijom nasmejanog Al Zakravija iznad levog ramena. Al Zavahri je optužio iračkog premijera Nurija al Malikija rekavši da je "izdao Islam kako bi dobio sedište moći" i upozorio Amerikance da se "sada više ne suočavaju sa pojedincima već celom muslimanskom nacijom".

"Amerika neće spavati u bezbednosti, sve dok bezbednost ne postane realnost u Palestini i drugim muslimanškim zemljama", rekao je Al Zavahri za koga se veruje da se krije u planinskom regonu na pakistansko-avganistanskoj granici.

U međuvremenu, Vašington je ocenio da je taj video snimak poslednji pokušaj terorističke mreže Al-Kaida da dobije "propagandni rat". "Taj video snimak podseća nas da Al-Zavahiri i zvaničnici Al-Kaide nastavljaju da vode propagandni rat i da šire mržnju i nasilje", rekao je zvaničnik Bele kuće i dodao da će biti još pretnji i nasilja neprijatelja slobode.

XS
SM
MD
LG