Linkovi

Šer donirala 130.000 dolara za poboljšanje kvaliteta šlemova


Slavna američka pevačica Šer nikada se nije ustručavala da iznosi svoje političke i druge stavove, a njena nova misija usmerena je na pomoć američkim vojnicima.

Kao članica organizacije – «Operacija šlem», Šer je donirala 130.000 dolara za poboljšanje kvaliteta šlemova koji koriste vojnici na terenu. Kada pomislite na Šer i vojnike, verovatno vam prvo pada na pamet ovaj spot – snimljen na razaraču američke mornarice.

U tom spotu, onaje imala veoma «entuzijastičnu» podršku američkih vojnika.... ali sada ta podrška postoji i u realnosti. Sve je počelo od ovog čoveka Boba Medersa, koji je nekada bio lekar u mornarici. Njegov unuk, takodje pripadnik mornarice, zamolio ga je da razmotri način na koji se šlemovi mogu ojačati i usavršiti. Meders je pronašao ove umetke od pene koji apsorbuju udarce. Ako se stave unutar šlema, mogu da spreče povrede glave i potrese mozga.

«Zaštita od udara, to je ključna stvar» - kaže Meders.

Tako je nastala «Operacija šlem» ... koja obezbedjuje besplatne umetke za šlemove za hiljade vojnika.

U toku prazničnog vikenda na Dan sećanja, jedna prijateljica doktora Medersa uključila se u program C-Spana da bi promovisala tu akciju. Bilo je to u 4 sata ujutru po kalifornijskom vremenu.

«Javljam se iz Malibua u Kaliforniji. Probaću da budem smirena dok ovo objašnjavam. Pripadam organizaciji koja se zove «Operacija – šlem» ... takozvani «hrišćanski» republikanci poslali su naše vojnike u bitku bez adekvatnih šlemova...»

«Da li je to Šer» - pitao je voditelj Stiv Skali, a kada je Šer potvrdila, zahvalio joj se što se već drugi ili treći put uključuje u njegov program.

«Znam da sam zabavljač i živim u Holivudu i da ne bi trebalo da imam savest, ali znate – ja sam Amerikanka» rekla je uzrujana Šer.

Ova pevačica bila je politički aktivna i ranije ... Pevala je rodjendansku pesmu Hilari Klinton ... i učestvovala u kampanjama za izbor Majkla Dukakisa 1988. i Ala Gora 2000. godine.

XS
SM
MD
LG