Linkovi

U Podgorici održana poslednja sednica Saveta Pokreta za nezavisnu Crnu Goru


U Podgorici je danas održana posljednja sjednica Savjeta Pokreta za nezavisnu Crnu Goru, na kojoj je donijet zaključak da Pokret prestane sa radom. Zaključeno je da je Pokret uspješno ostavario svoju misiju, a upućene su i poruke crnogorskoj vlasti

Kordinator Pokreta Rade Bojović poručio je aktuelnoj vlasti da nezavisna Crna Gora ne smije biti država neukih, mrzitelja i oholih. On je pozvao opoziciju da prevaziđu i iza sebe ostave podjele i vrate se svojoj jedinoj domovini Crnoj Gori.

Kordinator Pokrta Branko Lukovac je istakao da su sticanjem nezavisnosti na fer i demokratskom referendumu „demokratskim putem ispravljene neke istorijske nepravde“. Time je, kazao je on, učinjen doprinos gradnji mira, stabilnosti i povjerenja u Regionu.

»Stvoreni su preduslovi zdravih, stabilnijih i boljih odnosa sa Srbijom, za dobro svih naših ljudi i naših država, kao i za interes mira i stabilnosti u Regionu. Crna Gora je trasirala put uključivanja u međunarodnu zajednicu“, rekao je Lukovac

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić rekao je da je nakon izglasavanje nezavisnosti pred svima zadatak koji se zove evropska Crna Gora.

On je rekao da je Pokret obavio svoju misiju uspješno jer je dobijena nezavisna i suverena država voljom građana.

„Prošli smo crvenu fazu, a sada je na pojedincima u Pokretu ostala „plava to je faza koja se zove i evropska Crna Gora. To nije manje zahtjevan zadatak i tu će biti manje posla za pjesnike, istoričare, ali će biti dobra za sve naše građane“, rekao je Krivokapić.

„Spremni smo za Evropu. Spremni smo za demokratsku pomoć našoj najbližoj Srbiji i svim ostalim bivšim jugoslovenskim republikama“, rekao je on.

XS
SM
MD
LG