Linkovi

Krivične prijave protiv 96 nemačkih i poljskih navijača


Nemačka policija podnela je krivične prijave protiv 96 osoba, posle najgoreg incidenta u prvih šest dana Svetskog prvenstva u Nemačkoj, koji se dogodio pre utakmice Nemačka - Poljska.

Portparol policije izjavio je danas da je u Dortmundu, gde se igrala utakmica, 429 navijača bilo pritvoreno zato što su bili poznati policiji kao nemački ili poljski huligani, ili zbog agresivnog ponašanja.

Od tih pritvorenih navijača, 278 su bili Nemci, a 119 Poljaci. Policija je, medjutim, danas pustila sve osim trojice.

U do sada najvećem navijačkom incidentu na ovom Mundijalu, nemački navijači su gadjali policiju flašama piva, petardama, stolovima i stolicama iz restorana, nakon što je policijska grupa pokušala da raščisti grupu pijanih huligana.

U drugom sukobu, manje grupe pijanih nemačkih i poljskih navijača počele su da se tuku. Tada je povredjen i jedan kamerman Rojtersa, koji je zadobio udarac u glavu, dok je snimao incident.

"Niko nije ozbiljno povredjen, iako su bile 32 osobe sa lakšim povredama. Jednog policajca je jedan navijač ujeo za list noge", rekao je portparol policije.

Utakmica Nemačka - Poljska igrala se u sredu u okviru drugog kola Grupe A Svetskog prvenstva.

Policija se mesecima pripremala za taj meč, koji je smatran utakmicom viskog rizika, posebno posle tuče huligana u blizini granice te dve susedne zemlje Evropske unije.

XS
SM
MD
LG