Linkovi

Šek i Majami kažnjeni sa ukupno 35 hiljada dolara 


Centar Majamija Šekil O'Nil kažnjen je sa 10,000 dolara, a njegopv tim sa dodatnih 25.000 zbog toga što je odbio da razgovara sa novimarima nakon nedjeljnog debakla u Dalasu, kada su izabranici Peta Rajlija poraženi u drugom uzastopnom meču finalne serije NBA doigravanja.

O'Nil je u tom porazu (99-85) zabilježio neslavni rekord plej-of karijere: 2 uspješna od svega 5 pokušaja za dva poena. Ni ostali saigrači nisu se proslavili, a Majami je od polovine druge četvrtine djelovao kao potpuno raštimovan orkestar - bez ideje u napadu i čvrstine u odbrani.

Osim toga - Šekil ćemorati da promijeni nešto ukoliko želi još jedan šampionski prsten. Ako uopšte bude mogao nešto da promijeni, jer je u nedjelju u Dalasu postalo jasno da on više nije onaj Dizel koji je lako poentirao i bio strah i trepet za protivničke centre. Šek je danas spor, lako ga je zaustaviti, a i kada je fauliran - slijedi njegova blamaža sa linije penala.

Geri Pejton, veteran koji pokušava da u posljednjem vozu stigne do titule prvaka kaže da Majami ne smije izgubiti treću utakmicu zaredom.

Ali i ako Heat dobije susret broj 3 kod kuće - biće teško doći do preokreta. Atmosfera među momcima iz Teksasa je sjajna, a na klupi imaju inspirativnog trenera godine Ejvrija Džonsona.

No, ne bi trebalo zaboraviti da je Boston Seltiksima 1969, a potom i Portland Trejlblejzersima 1977. godine pošlo za rukom da se vrate nakon 2:0. Šansa za Majami postoji, ali nije baš izgledna.

XS
SM
MD
LG