Linkovi

Drugi dan Mondijala: Pobede Engleske i Argentine, remi Švedske


Drugog dana 18. Svetskog prvenstva u fudbalu u Nemačkoj, pobede su ostvarile Engleska i Argentina, dok su Švedska i Trinidad i Tobago igrali bez golova – 0:0. U prvoj utakmici, u Frankfurtu, Engleska je do minimalnih 1:0 protiv Paragvaja stigla već u 4. minutu, posle slobodnog udarca Dejvida Bekama i autogola Karlosa Gamare.

Odmah zatim, u drugom meču grupe "B", u Dortmundu, Švedska je imala nekoliko dobrih prilika da pobedi debitanta na Mondijalu, celo drugo poluvreme igrala sa igračem više, jer je isključen Ejveri Džon, ali su "vikinzi" i posle 48 godina ostali bez trijumfa na startu turnira. Šveđani od 1958, kada su na svom terenu ostvarili najveći uspeh u istoriji, plasman u finale Svetskog prvenstva, na sedam utakmica na otvaranju Mondijala imaju skor četiri nerešena meča i tri poraza.

Na kraju, u Hamburgu, Argentina se namučila protiv Obale Slonovače, ali je na kraju osvojila sva tri boda - 2:1. Strelci za ekipu trostrukih svetskih prvaka bili su Ernan Krespo u 24. i Havijer Saviola u 38. minutu, dok je jedini pogodak za "narandžaste" postigao Didije Drogba u 82. Prvo kolo u okviru grupe "C" biće kompletirano sutra, posle duela Srbije i Crne Gore i Holandije, koji u Lajpcigu počinje u 15 sati po srednje-evropskom vremenu.

XS
SM
MD
LG