Linkovi

'Plavi' bez Dušana Petkovića


Fudbaler Srbije i Crne Gore Dušan Petković napustio je reprezentaciju, pošto nije mogao da izdrži pritisak javnosti i oštre kritike zbog toga što se našao na spisku za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Dušan Petković je tu odluku saopštio selektoru Iliji Petkoviću na kraju priprema u Austriji, pa su "plavi" put Nemačke jutros krenuli bez njega. Selektor se konsultovao sa čelnicima Fudbalskog saveza SCG, pa je odluka Dušana Petkovića prihvaćena.

Jedan deo javnosti oštro je kritikovao odluku selektora Ilije Petkovića da u tim pozove svog sina Dušana, posle povrede napadača Mirka Vučinića na Evropskom prvenstvu za mlade.

"Dušan se dugo borio, ali nije mogao da izdrži taj pritisak. Mnogo toga bilo je protiv njega, a on nije želeo da bilo koga muči, ni selektora ni ostale igrače. Nije želeo da bilo šta poremeti atmosferu u timu", rekao je agenciji Beta portparol FS SCG Aleksandar Bošković.

Na pitanje da li će selektor pozvati drugog igrača umesto Dušana Petkovića, Bošković je odgovorio da se o tome razmišlja, a pitanje je i da li će to biti moguće.

Pravila FIFA dozvoljavaju zamenu igrača do 24 sata pre prve utakmice na SP, ali samo ako je u pitanju povreda.

Prema Boškovićevim rečima, Dušan Petković se pozdravio sa svim članovima "plavog" tima, ispratio ih kada su kretali za Nemačku, a on se vraća u Beograd.

Fudbalski savez SCG organizovaće u sredu 13 sati u svom sedištu u Beogradu konferenciju za novinare na kojoj će govoriti Dušan Petković.

"Plavi" su stigli u Nemačku, i u Bilerbeku, će im biti baza tokom Svetskog prvenstva. SCG je u Grupi C sa selekcijama Argentine, Holandije i Obale Slonovače.

XS
SM
MD
LG