Linkovi

Samouvereni Australijanci doputovali u Nemačku


Fudbalska reprezentacija Australije doputovala je u Nemačku na Svetsko prvenstvo, delujući samouvereno i spremno da osvoji titulu.

Reprezentacija je ohrabrena nedeljnom utakmicom sa Holandijom, koja se završila 1:1. Tim je sleteo na aerodrom u Štutgartu, pilot je razvio zastavu u bojama dresova tima, a ekipu je dočekalo mnoštvo novinara iz Evrope, Azije i Južne Amerike.

Igrači su bili obučeni u tamna odela i kravate, a predvodio ih je selektor Gus Hidink. Australijance je dočekao ambasador te zemlje u Nemačkoj.

Posle poziranja fotografima ispred timskog autobusa, koji krasi natpis "Australijski fudbalenguri, na putu ka slavi", ekipa se uputila u svoju bazu u Eringnen-Fridrihsrueu.

Hidink i fudbaleri nisu davali izjave novinarima, ali su držanje i samopouzdanje bili jasno vidljivi.

Australija učestvuje na Mundijalu prvi put posle 32 godine i zaista ne može da se nada da će osvojiti trofej. "Kenguri" igraju u jako teškoj grupi, sa Japanom, Hrvatskom i svetskim prvakom Brazilom.

Na Mundijal su se plasirali na dramatičan način, pobedivši dvostrukog prvaka sveta Urugvaj na penale. U pripremnim utakmicama pobedili su evropske prvake Grčku, a onda ostali neporaženi protiv Holandije.

XS
SM
MD
LG