Linkovi

Kenigštajn se sprema za brazilsku fiestu


Stanovnici i gradski zvaničnici inače mirnog nemačkog mesta Kenigštajna, nadomak Frankfurta, očekuju da će za vreme Svetskog prvenstva njihov grad biti domaćin najveće zabave.

Razlog je jednostavan - u Kengištajn dolaze Brazilci!

Lokalni trgovci i vlasnici ugostiteljskih objekata već sada zadovoljno trljaju ruke i nadaju se da će se, po dolasku igrača i navijača Brazila, njihov grad pretvoriti u jedan veliki festival fudbala, muzike, hrane i pića.

Učmalu atmosferu grada, u kojem je jedina zanimacija za turiste bila ispijanje piva u kafani na gradskom trgu, uskoro će zameniti ritmovi Sambe, brazilski kokteli, a omiljene boje uskoro će postati žuta i zelena.

"Takvu žurku na ulicama nikada nismo imali u našem gradu", kaže Sabina Anhel, pripadnica tima od 80 ljudi zaduženih da organizuje sve što je potrebno za zabavu brazilskih navijača, ali i Nemaca koji žele da upoznaju kulturu te južnoameričke zemlje.

Ona je rekla da gradske vlasti očekuju dolazak izmedju 3.000 i 10.000 navijača Brazila u naredne dve nedelje i pozvala i ostale navijače da dodju u Kenigštajn.

XS
SM
MD
LG