Linkovi

Koliko košta pas u Americi? Po svemu sudeći – nije jeftino


Većina Amerikanaca ima kućne ljubimce koji uživaju bolji status nego drugde u svetu. Primera radi, milijarde dolara se godišnje potroše samo na hranu za pse i mačke. A tu su veterinari, frizeri... i tako dalje.

Bez obzira na to da li ste se odlučili za licenciranog labradora sa odličnim pedigreom ili tek ljupko kučence, postajete dio velikog američkog biznisa. Svake godine samo na kupovinu krznenih ljubimaca Amerikanci troše oko 2 milijarde dolara.

Prije kupovine – važno je raspitati se za cijenu. Za psa sa pedigreom morate da izdvojite 500 do 1500 dolara. Vakcinacije i pregled kod veterinara koštaju dodatnih 260 dolara, a preventivni medicinski i drugi poželjni preparati još barem 200 dolara.

Da bi uštedjeli, neki već preparate i lijekove za svoje ljubimce kupuju preko interneta. Tako se, kažu stručnjaci, može uštedjeti i do 70 odsto cijena koje su istaknute u prodavnicama.

Stručnjaci savjetuju da za svog ljubimca – ovdje u Americi - uplaćujete i zdravstveno osiguranje, jer na taj način – u slučaju da vaš pas oboli ili mu je potrebna hirurška intervencija – neće platiti bogatstvo.

XS
SM
MD
LG