Linkovi

Defo moguća zamena za Vejna Runija


Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven-Joran Erikson izjavio je da će napadač Džermejn Defo putovati u sutra sa timom na Svstko prvenstvo u Nemačku, iako je uveren da će se Vejn Runi oporaviti na vreme da zaigra na Mundijalu.

Erikson je odlučio da mesto u avionu na letu za Nemačku pripadne Defou, a ne Endiju Džonsonu, koji je trakodje bio na listi rezervi, u slučaju povreda.

Selektor Engleske odlučiće o povredjenom Runiju tek u sredu, kada napadač Mančester junajteda ode na preglede, kojima će biti utvrdjeno da li će moći da igra u bilo kojoj fazi SP.

"Defo ide sa nama u Nemačku, jet moramo biti osigurani u slučaju da Runi ne bude mogao da bude sa nama", kazao je Erikson.

Medjutim, selektor je i dalje ubedjen da će Runi moći da odigra neku ulogu na SP, i da će se uskoro oporaviti posle dvostruke frakture u stopalu, koje je zadobio 29. aprila.

"Očigledno je da svi misle da će se Runi nama ponovo pridružiti u sredu uveče. To mislim i ja. Uopsste ne sumnjam, ali naravno, ne mogu da budem siguran dok ne dobijemo snimke", kazao je Erikson.

Prema pravilima, Erikson može da zameni igrača na spisku 24 sata pre prve utakmice Engleske na SP. Englezi u Grupi B prvi meč igraju 10. juna sa Paragvajem.
XS
SM
MD
LG