Linkovi

Koliko detalja o svom privatnom životu možete da obelodanite na radnom mestu?


Zbog činjenice da je veliki broj sudskih procesa zbog seksualnog uznemiravanja na poslu naneo veliku štetu ovdašnjim firmama, vrlo je uputno upitati se – koliko detalja o svom privatnom životu možete da obelodanite na radnom mestu.

Radne prostorije su mesto na kojem su vaše kolege mnogo bolje informisane – nego što je to bio slučaj. Da li to znači da homoseksulaci u Americi imaju više samopouzdanja u vezi sa svojim idenitetom? Izgleda da da. Od 1200 homoseksualaca koji su učestvovali u istraživanju Labda Ligala i Diloit Fajnenšla – čak 74 odsto njih je među kolegama obelodanilo svoju seksualnu orijentaciju.

Sve veća iskrenost, kažu analitičari, posljednica je promjena u korporativnoj kulturi. Sada 250 od oko 500 najvećih kompanija u SAD nudi beneficije takozvanim domaćim partnerima, što je povećanje za skoro 90 odsto tokom protekle decenije.

Oni sa visokim platama u advokaturi, zdravstvu i u medijima – su najotvoreniji. Konzervativnijeg shvatanja su žitelji američkog juga, planinskih područja i područja srednjeg Atlantika.

XS
SM
MD
LG