Linkovi

Pistonsi na pragu eliminacije, dominacija Dvejna Vejda


Posle zvaničnih šampiona, koji su već ostali bez titule, i prošlogodišnji finalisti NBA plej-ofa nalaze se na korak od eliminacije. Ubedljivo najbolji tim ligaškog dela sezone Detroit doživeo je i treći poraz u duelu sa Majamijem (89:78), koji sada ima tri prilike da prekine dvogodišnju vladavinu Pistonsa na Istoku. Podsećanja radi, tim sa juga Floride je prošle godine vodio sa 3-2 u seriji protiv tada zvaničnih NBA šampiona, ali je Detroit otišao u veliko finale, gde je poražen u duelu sa San Antonijem.

Košarkaši Majamija nalaze se na korak od najvećeg uspeha u istoriji kluba – plasmana u finale NBA plej-ofa. S druge strane, Detroit je u rupi, iz koje su se tokom skoro 60 godina, koliko postoji NBA liga, izvukla samo tri tima. Pistonsi su posle poraza u trećoj utakmici ušli u četvrti meč sa opterećenjem da moraju da pobede, ali izuzev Tejšona Prinsa, koji je u prvoj četvrtini postigao 11 od svojih 15 poena, nisu imali raspoloženih igrača. Predvođeni tandemom Šakil O'Nil – Dvejn Vejd, domaći su dva minuta pre poluvremena stekli maksimalnih 14 razlike, ali je onda usledila sjajna serija Detroita – 29:11 i gosti su pet minuta pre kraja trećeg "kvotera" poveli – 57:53. Međutim, izabranici Flipa Saundersa su neobjašnjivo stali, postigli samo tri poena do kraja četvrtine, a Majami je to iskoristio i sa prednošću od dva razlike ušao u poslednjih 12 minuta.

Tada je na scenu stupio Dvejn Vejd, koji je 12 od ukupno 31 poena postigao u poslednjoj četvrtini i uglavnom bio nezaustavljiv za Pistonse. Bek Hita je promašio samo tri šuta iz igre (8-11) i četiri od 19 sa linije penala, a imao je i 6 skokova, 5 asistencija, po 2 ukradene lopte i blokade. Šakil O'Nil završio je sa 21 poenom, uprkos očajnom šutu sa linije slobodnih bacanja (5-15), a veoma dobar je bio i Judonis Haslim sa 16 poena. Kod Pistonsa, pored Prinsa, dvocifren učinak imali su i Čonsi Bilaps (14 poena, 7 asistencija, 3 ukradene lopte), Rašid Valas (12 poena, 5 skokova), Rip Hamilton (11 poen, 4-15 iz igre, 5 izgubljenih lopti) i Lindzi Hanter (10 poena). Ben Valas je završio sa 4 koša i 11 uhvaćenih lopti.

NBA plej-of nastavlja se večeras četvrtom utakmicom u seriji Dalas – Finiks. Mevsi sa vođstvom od 2-1 u finalu Zapada još jednom gostuju u "Ju Es Ervejz Centru".

XS
SM
MD
LG