Linkovi

Vikend pred Dan sećanja označava početak sezone letnjih godišnjih odmora


Cene benzina su više nego lane u ovo doba godine, ali to definitivno nije razlog da Amerikanci odustanu od putovanja tokom predstojećeg prazničnog vikenda.

Svi koji namjereavaju da se ovog prazničnog vikenda upute negdje svojim automobilom, na putevima širom Amerike dočekaće ih gužve – uprkos visokim cijenama benzina. Automotosavez procjenjuje da će više od 37 i po miliona Amerikanaca ovog vikenda krenuti na put duži od 50 milja. To je za jedan odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Najveći broj putnia ići će svojim automobilom – 84 odsto. Jedanaest odsto svih putnika sješće u avion, dok na autobuski i željeznički saobraćaj otpada svega 5 odsto putnika, smatraju u Automotosavezu.

Što se tiče destinacija – 46 odsto putnika posjetiće neki od gradova, 16 odsto namjerava da vikend provede pored okeana ili mora, dok će osam odsto uživati u ljepotama planinskog turizma. Vrlo popularni biće i zabavni parkovi koji očekuju čak 6 odsto ukupnog broja turista...

Oni koji pokušavaju da objasne višak putovanja uz skuplji benzin, vjeruju da podatak - da će svega 35 odsto putnika ostati u hotelu, a čak 41 u spavaćoj sobi rodbine ili prijatelja – dovoljno govori za sebe.

XS
SM
MD
LG