Linkovi

U srpskoj Vladi uskoro bi moglo da bude popunjeno mesto vicepremijera


U srpskoj Vladi uskoro bi moglo da bude popunjeno mesto vicepremijera koje je ostalo upražnjeno posle ostavke Miroljuba Labusa, a istovremeno obaviće se i rekonstrukcija Vlade.

Partija G17 Plus saopštila je da je njen kandidat za novog potpredsednika Vlade ministarka poljoprivrede Ivana Dulić-Marković i najavila da će u narednim danima predložiti koalicionim partnerima da se ona izaber na prvom narednom zasedanju Skupštine po hitnom postupku.

Prema dosadašnjim najavama, koalicioni partneri neće praviti problema pri izboru Ivane Dulić Marković za vicepremijera jer to mesto u Vladi prema koalicionom sporazumu pripada partiji G17 Plus. Ima, međutim, najava da bi socijalisti koji podržavaju Vladu u Parlamentu mogli da glasaju protiv tog izbora.

Socijalisti, bez kojih je nemoguć opstanak Vlade, za sada ne odobravaju ni rekonstrukciju ministarskog kabineta Vojislava Koštunice i protive se da Vuk Drašković posle ukidanja državne zajednice postane šef diplomatije Srbije.

I Srpski pokret obnove poziva se na koalicioni dogovor i tvrdi da je Drašković i do sada dobro radio posao i da mora biti ministar spoljnih poslova Srbije. Potpredsednik srpskog pokreta obnove Vlajko Senić tvrdi da je od koalicionih partnera dobio uveravanja da će Drašković i dalje biti šef diplomatije.

Politički analitičari smatraju da će se politčka igra oko rekonstrukcije Vlade nastaviti narednih dana i da će biti još preokreta i zauzimanja pozicija.

XS
SM
MD
LG