Linkovi

Bil Gejts ponosan na novi operativni sistem


Ako slušate Bila Gejtsa – pomislićete kako bezbednosnih problema koje ste imali u Majrosoftovom Vindouzu XP neće biti u Visti.

Vista po njegovim rečima znači veoma pojačane bezbednosne komponente jednostavniju navigaciju i najobimniju pretraživačku funkciju – u istoriji Majkrosofta. Prepoznaje i ljudski rukopis. Sa tač skrinom ili Tablet PC-jem – za drag and drop fajlova možete da koristite prste... i da sa računarom komunicirate na različit i nov način..

Vista ima vrlo jednostavnu tab indeksing opciju kojom možete da pozovete stranicu koju želite na desktopu. Za Majkrosoft je ipak najvažnije da u vašem narednom računaru imate instaliranu Vistu, jer ćete informacije sa interneta uzimati sa nečega što Bil Gejts naziva oblakom. Taj oblak su vaši personalni podaci – muzika ili slike koje čuvate na nekom serveru van kuće ili kancelarije - i kome možete pristupiti odakle hoćete. Sa vašeg telefona, PDA-a, mreže, internetom... iskustvo upotrebe i dopstupnosti podataka koji su vam često potrebni nešto je što ćete najviše vrijednovati.

Pitanje je kad će Vista biti dostupna? Majrosoft smatra već u januaru.

No to je probijanje roka za nekoliko meseci – i propuštanje svih kupovnih sezona, uključujući predbožićnu. Za neke programere koji prave softver za Windows – odlaganje nije problem. U svakom slučaju majkrosoftovi inžinjeri rade nonstop kako bi ostvarili zacrtani plan, a onda ćemo tek moći da vidimo kako vista radi i šta u stvari nudi.


XS
SM
MD
LG