Linkovi

Tejlor Hiks iz Alabame - novi Američki idol


Tejlor Hiks iz Alabame je novi «američki idol» - pobednik nacionalnog takmičenja u pevanju. Prethodno je prebrojano više od 63 miliona telefonskih i SMS glasova TV gledalaca, što je prema rečima voditelja Rajana Sikresta – «više glasova nego što ih je dobio ijedan američki predsednik u istoriji».

29-godišnji prerano osedeli soul pevač iz Alabame osvojio je srca Amerikanaca svojom neobičnom pojavom i karakterističnim plesnim pokretima. Hiks je posle pobede rekao da «proživljava američki san», i zahvalio se svojim obožavaocima koji su tokom takmičenja stekli nadimak «soul patrola».

Drugoplasirana 22-godišnja Ketrin Mekfi iz Los Andjelesa rekla je da se i sama oseća kao pobednik, jer je dobila ugovor za snimanje ploče, novi automobil, i brojne obožavaoce... Na početku opisivan kao patetično takmičenje amatera, «Američki idol» je postojano sticao kredibilitet u muzičkoj industriji.

Prva pobednica, Keli Klarkson, kasnije je osvojila Gremija, a dosadašnji pobednici i drugoplasirani prodali su svoje albume u više od 33 miliona primeraka.

RED HOT CHILLI PEPPERS PRVI NA TOP LISTAMA

Prvi put u svojoj 22-godišnjoj istoriji, rok bend Red Hot Chilli Peppers nalazi se na vrhu američkih top lista novim singlom «Stadium Arcadium» sa istoimenog albuma koji je dobio izuzetne pohvale kritike, baš kao i njihova američka turneja. Blistave ocene dobio je i najnoviji album kultnog benda iz Sijetla, Pearl Jam, koji je inače poznat po svojim političkim stavovima, i protivljenju ratu u Iraku.

KANTRI ZVEZDE POVUKLE IZVINJENJE BUŠU

Politička kontroverza nije strana ni najprodavanijem ženskom bendu u istoriji, kantri zvezdama «Dixies Chicks» čiji je novi album «Taking the long way» ove nedelje stigao u prodavnice. One se nalaze na naslovnoj strani političkog magazina Tajm, a članica grupe Natali Mejns povukla je svoje izvinjenje predsedniku Bušu koje mu je uputila 2003. nakon što je glasno kritikovala njegovu politiku, posle čega su usledile pretnje smrću i kritike njenih kolega.

«ANDJELI I DEMONI» NA FILMSKOM PLATNU

Nakon što je «Davinčijev kod» prvog dana prikazivanja zaradio više od 230 miliona dolara, kompanija Sony je sa scenaristom filma sklopila ugovor o ekranizaciji još jednog romana Dena Brauna čiji je junak Robert Lengdon - «Andjeli i demoni». Pretpostavlja se da će režija i glavna uloga prvo biti ponudjene Ronu Hauardu i Tomu Henksu.

XS
SM
MD
LG