Linkovi

Mark Grosman: Izbor crnogorskog naroda treba da bude ispoštovan


Bez obzira kakav bude ushod referenduma u Crnoj Gori, svi zapadni analitičari se slažu da budućnost Zapadnog Balkana leži u integraciji sa modernom Evropom. Naša koleginica Ivana Kuhar zamolila je za mišljenje bivšeg zvaničnika Stejt departmenta, ambasadora Marka Grosmana.

Bivši zvaničnik američkog Državnog sekretarijata Mark Grosman kaže da izbor crnogorskog naroda treba da bude ispoštovan.

“To je stvar koju dve strane treba da razreše i mi se nadamo da će to biti obavljeno na miroljubiv način i prijateljski.”

Prema mišljenju Marka Grosmana, od velike je važnosti da Evropska unija i SAD i dalje budu angažovane na Balkanu, bez obzira kakvi rezlutati proisteknu iz crnogorskog referenduma.

“Mislim da je neophodno da Evropska unija nastavi svoju uspešnu politiku proširenja, imeprativ je da SAD nastave da poklanjanju pažnju tom delu sveta. Ukoliko svi narodi regiona bez obzira na geografiju i poliku imaju za cilj da se pridruže transatlantskim institucijama, onda bi to značilo da će ishod pre biti pozitivan nego negativan, kakvi god rezultati bili.“

XS
SM
MD
LG