Linkovi

Elton Brend doveo Kliperse do "majstorice" u Finiksu


Los Anđeles Klipersi pobedili su Finiks – 118:106 u šestoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije i izborili "majstoricu", koja će u ponedeljak uveče odlučiti o plasmanu među četiri najbolja tima najjače lige sveta.

Elton Brend i Klipersi su drugi tim iz Los Anđelesa, koji će protiv Sansa igrati maksimalnih sedam mečeva u seriji, ali će za razliku od gradskih rivala Lejkersa u odlučujući duel ući sa pobedničkim raspoloženjem. Brend je još jednom potpuno dominirao, ubacio 30 poena, uz 12 skokova i 5 blokada, a Klipersi su šutirali rekordnih 61,5 odsto iz igre, prvenstveno zahvaljujući taktici trenera Majka Danlivija da se težište igre prenese u reket. Finiks je pogodio 13 trojki, a razliku od samo dve Klipersa, ali gosti iz Arizone realno nisu bili u prilici da dobiju sinoćnji meč. Šon Merion je pružio još jednu odličnu partiju, postigao 34 poena, uz 9 skokova i 6 ukradenih lopti, Leandro Barbosa je završio sa 25, a Stiv Neš sa 17 poena i 11 asistencija, ali je imao velike probleme u odbrani protiv Kvintona Rosa, koji je postigao 18 poena. Sjajnu partiju za Kliperse pružio je i Kori Mageti, koji je za 27 minuta postigao 25 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (5-5, 2-3, 9-9). Vladimir Radmanović igrao je 10 minuta, pogodio jedini šut iz igre za 2 poena, po jedan skok i asistenciju.

Dalas bez Džejsona Terija

NBA plej-of nastavlja se večeras, a Dalas će značajno oslabljen dočekati San Antonio, zbog suspenzije koju je zaradio Džejson Teri. Drugi strelac Mevsa je pred kraj petog susreta udario Majkla Finlija u stomak, što je utvrđeno tek naknadim pregledanjem snimka. Dalas trenutno vodi sa 3-2 u seriji, baš kao i Klivlend, koji nešto ranije dočekuje Detroit u šestom meču polufinala Istoka. Prošlogodišnji finalisti NBA plej-fa, Pistonsi i Sparsi nalaze se na pragu eliminacije.

XS
SM
MD
LG