Linkovi

Dalas se provukao, novi tripl-dabl Lebrona Džejmsa


Tim Dankan (35 poena, 12 skokova) je učinio sve da Sparse približi pobjedi u Dalasu. Manu Ðinobili (24 poena) je - za razliku od prethodnog duela u San Antonio - igrao fenomenalno. Sve do momenta kada je 7 sekundi prije kraja ispustio loptu, ali i šansu da šampion napravi konrabrejk.

San Antonio je u vođstvo, prvi put nakon 5-4, došao polovinom posljednje četvrtine. Imao je poen prednosti sve do 7.9 sekundi do kraja, kada je Novicki ubacio oba slobodna bacanja (od 27 poena čak 21 je ubacio sa linije penala).

Novoj pobjedi čete Ejvrija Džonsona ponovo je ponajviše doprinio plejmejker Devon Heris (24 poena), za čije ulaze pod koš odbrane Sparsa nije imala rješenje.

Za San Antiono je u ponedjeljak, kada se igra naredni meč - biti ili ne biti. Otkako je Dankan došao u tim, nikada nisu eliminisali protivnika koji je vodio nakon tri utakmice u seriji. Posljednji put su ih prije dvije sezone iz daljeg nadmetanja izbacili Lejkersi.

I vicešamnpion iz Detroita u subotu je doživio poraz. Ukupno drugi u ovogodišnjem doigravanju. Nakon što su prokockali 10 poena prednosti - Pistonsi su iznenađujuće ležernom partijom u odbrani dopustili da se pred kraj susreta razigra Lebron Džjms, koji je novim trip-dablom u svom debitantskom doigravanju doveo Kavalirse do 2-1.

Domaćn je u posljendjem periodu pogodio 11 od 15 pokušaja iz igre i svih 9 slobodnih bacanja.

Kavalirsi su igrali bez Lerija Hjuza koji je bio u Sent Luisu na sahrani iznenada preminulog 20-togodišnjeg brata Džstina. U startnoj petorci odlično ga je zamijenio Flip Marej sa 13 poena. Partiju karijere odigrao je Brazilac Anderson Varežao (16 poena).

XS
SM
MD
LG