Linkovi

Mlađan Dinkić: Mladić ili izbori na jesen


Nema novih vesti o hapšenju haškog optuženika Ratka Mladića, ali sve je više tim povodom pukotina u vladajućoj koaliciji koje ugrožavaju vladu premijera Vojislav Koštunice.

Ministar finansija i potpredsednik stranke G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da treba dati šansu onima koji su zaduženi za saradnju sa Haškim tribunalom da završe posao kako bi se nastavili pregovori sa Evropskom uniom. Ukoliko ne nastavimo te razgovore sa Evropskom unijom do kraja septembra, onda ću predložiti premijeru i predsedniku da zajedno dogovorimo datum prevremenih parlamentarnih izbora, rekao je Mlađan Dinkić.

Funkcioner Demokratske stranke Srbije i ministar za državnu upravu Zoran Lončar izjavio je da su sve nadležne državne institucije angažovane u potrazi za haškim optuženikom Ratkom Mladićem i dodao da postavljanje bilo kakvih rokova neće ubrzati ispunjavanje te obaveze i proces integracije u Evropsku uniju nego će mu štetiti.

A predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić smatra da nije dobro što se najnovjim akcijama potrage za Ratkom Mladićem u javnosti stvara utisak kao da do sada tim povodom ništa nije rađeno. Svet ne interesuje da li smo tražili generala Mladića u stanu, šumi ili u pčelinjaku, nego da on bude u Hagu, rekao je Rasim Ljajić.


XS
SM
MD
LG