Linkovi

Popović: Opozicija će Lajčaku pokazati da vlast nudi novac za kupovinu ličnih karata


U Bloku za zajedničku državu tvrde da u referendumskom procesu u Crnoj Gori postoje mnogobrojne nepravilnosti i da će evropskom izaslaniku Miroslavu Lajčaku predati mnogo materijala koji potvrđuje te navode.

Predsjednik Narodne stranke Predrag Popović najavio je da će opozicija Lajčaku pokazati da vlast nudi novac za kupovinu ličnih karata. Posebno je veliki pritisak u javnim preduzećima, da radnici ostave lične karte ili glasaju za nezavisnu Crnu Goru, rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, "režim pokušava sve zatvorenike da potkupi skraćivanjem robije". "Tu su i zamjerke na rad Đukanovićevih medija, koji nas na sve načine satanizuju", rekao je Popović.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović u razgovoru sa izvjestiocem Komiteta za monitoring Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope Čarlsom Gorensmom ocijenio je da je referendumska kampanja dominantno mirna i demokratska i ukupni interes Crne Gore je da se volja građana slobodno iskaže.

Navodi se da je Gorens saopštio da je SE spreman da nastavi pružanje pomoći Crnoj Gori u njenim daljim demokratskim i reformskim procesima.

XS
SM
MD
LG