Linkovi

Potraga za Ratkom Mladićem završena na području zapadne Srbije


U Srbjji nastavljena potraga za generalom Ratkom Mladićem po pčelinjacima oko Valjeva, gde je taj haški optuženik viđen pre pet godina.

Tragajući za generalom Mladićem pripadnici specijalnih jedinica policije pretresli su u Valjevu stan porodice penzionisanog zastavnika jugoslovenske vojske Milorada Starčević, a zatim i njegov pčelinjak u selu Suvodanje. Na meti policijske pretrage bio j zatim još jedan pčelinjak, porodice Cakić u selu Bobova u kome Ratko Mladić poseduje imanje.

I dok policija po selima zapadne Srbije traga za jatacima odbeglog generala, u Beogradu se još izračunavaju posledice prekida pregovora sa Evropskom unijom zbog neisporučivanja Ratka Mladića Haškom tribunalu. Iako mnogi politički analitičari tvrde da je ostavka vicepremijera Miroljuba Labusa jedina posledica prekida tih pregovora po Vladu Srbije, najave iz Labusove stranke pokazuju da su mogući i prevremeni parlamentarni izbori. Visoki funkcioner G17 Plus Miloljub Albijanić izjavio je da će ta partija tražiti razgovor sa koalicionim partnerima.

Tri opozicione stranke i osam nevladinih organizacija pozvali su sve građane koji su za demokratsku i evropsku Srbiju da dođu 9. maja, na Dan Evrope na beogradski Trg Republike i pokažu da je evropska Srbija većinska. Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je na konferenciji za novinare da građani Srbije ne veruju u političke alternative koje im nudi Vlada i ocenio kao gubljenje vremena očekivanje da Vlada uhapsi haškog optuženika Ratka Mladića.


XS
SM
MD
LG