Linkovi

Dejmon Džons odveo Klivlend u drugu rundu plej-ofa


Posle sinoćnje dve utakmice NBA plej-ofa poznato je sedam učesnika polufinala po konferencijama. Klivlend je trijumfom u Vašingtonu - 114:113, posle produžetka, eliminisao Vizardse ukupnim rezultatom 4-2, dok je zvanični šampion San Antonio identičnim rezultatom u seriji bio bolji od Sakramenta. U šestom meču u prestonici Kalifornije bilo je laganih 105:83 za Sparse. Poslednji učesnik polufinala Zapadne konferencije i protivnik Los Anđeles Klipersa, biće poznat večeras, kada Lejkersi gostuju u Finiksu.

Kavse je u drugi krug plej-ofa, prvi put u poslednjih 13 godina, odveo Dejmon Džons, pogotkom 4,8 sekundi pre isteka produžetka. Veteran je u celoj seriji sa Vizardsima do juče na parketu proveo nešto više od 23 minuta, sinoć je tome pridodao još 14 sekundi, ali na nesreću za Vašington, pogodio je jedini pokušaj iz igre i osigurao trijumf svom timu. U preostalom vremenu, Keron Batler nije pogodio šut za tri poena, ali je pravi tragičar meča bio najbolji košarkaš domaćih Gilbert Arinas, koji je pri vođstvu Vizardsa 113:112, 15 sekundi pre kraja produžetka promašio dva slobodna bacanja.

Prethodno, Arinas je doneo produžetak svom timu, trojkom sa skoro 10 metara, dve sekunde pre kraja. On je ujedno bio i najefikasniji pojedinac meča sa 36 poena, uz 11 asistencija, Antonio Denijels je ubacio 22 koša, a Keron Batler 18, uz rekord karijere 20 skokova i 5 asistencija. Brendan Hejvud je završio sa 17, a Entuan Džejmison sa 15 pogodaka. Kod Kavsa, najefikasniji je naravno bio Lebron Džejms, koji je uz 32 koša imao po 7 skokova i asistencija, Donjel Maršal je bio skoro nezadrživ sa 28 poena (7-8, 4-7, 2-4) i 8 skokova, a veoma dobar je bio i Flip Marej sa 21 poenom. Saša Pavlović još jednom je svih 48 minuta presedeo na klupi, tako da seriju završava sa ukupno 26 sekundi na parketu i bez učinka.

Branioci titule, San Antonio Sparsi mnogo lakše su došli do trijumfa nad Sakramentom. Sve je bilo gotovo u trećoj četvrtini kada su Teksašani serijom od 16:3 došli na 20 koševa razlike - 61:41. Francuski reprezentativac Toni Parker postigao je 14 od ukupno 31 poena u tom periodu. Gosti su imali još pet igrača sa dvocifrenim učinkom (Bouen 16, Dankan 15, Beri 12, Finli i Đinobili po 10), dok su domaće predvodili Majk Bibi sa 19 i Bonzi Vels sa 17 poena, uz 11 skokova. Ron Artest je povredio skočni zglob u drugoj četvrtini, ali se posle kraće pauze vratio na parket i završio sa 11 poena, uz vrlo loš šut 2-11.

San Antonio već sutra počinje polufinalnu seriju protiv Dalasa, čiji igrači su se naodmarali s obzirom da su eliminisali Memfis sa 4-0 još u ponedeljak uveče. Pored tog meča sutra igraju Detroit i Klivlend, dok je za ponedeljak zakazan prvi duel Majamija i Nju Džersija.

XS
SM
MD
LG